carduri alfabet

Carduri cu litere: cum le folosim?

Cred că mulți dintre noi cumpărăm materiale educative iar apoi stau pe rafturile noastre pentru că nu știm cu adevărat cum să le folosim.

Copiii iubesc învățarea prin jocuri. Daca eşti creativ, cardurile pot fi educative, ieftine, distractive şi pot fi luate peste tot.

Mai jos, puteţi găsi mai multe jocuri pe care le puteţi face împreună cu copilul dumneavostră.

Când copilul dvs. cunoaște unele sau toate literele și sunetele:

  1. Împrăștiați cardurile cu litere pe podea. Spuneţi o literă iar copilul sare pe acea literă.
  2. Aranjaţi împreună cardurile în ordine alfabetică. Potrivește fiecare carte cu un obiect care începe cu acea literă.
  3. Fiecare jucător alege un card când e rândul său și spune cât mai multe cuvinte care încep cu acea literă. Se poate gândi 15 secunde. Fiecare cuvânt este un punct.
  4. Odată ce au stăpânit jocul precedent, treceți la listarea cuvintelor care se termină cu litera aleasă. Odată ce au învățat şi acest joc, încercați să introduceți cuvinte cu litera în mijloc.
  5. Un jucător alege un card fără a-l arăta celuilat jucător. El desenează ceva care începe cu acea literă în timp ce cealaltă persoană încearcă să ghicească obiectul și litera. Acelaşi joc dar în loc de desen, se mimează acţiuni care încep cu acea literă.

Pentru copiii mai mari:

1. Alegeți un subiect și 10 cărți. Gândiți-vă la un cuvânt legat de subiectul care începe cu fiecare literă de pe carduri. (Exemplu: Dacă subiectul era corpul omenesc și am ales cărțile C, O și P, aș spune „C = cap, O = ochi, P = păr” etc.) Aceasta este o modalitate foarte bună de recapitulare.

2. Alegeți 5 cărți și  puneți-le jos. Formați o propoziţie în care fiecare cuvânt începe cu aceste litere.

3. Alegeți un card. Spune o propoziție care NU conține acea literă.

Transformați recunoașterea literei într-un joc. Așezați cardurile cu alfabetul unul lângă altul, pentru a forma un drum. Puteți să le plasați în ordine alfabetică sau aleatorie. Daţi fiecărui copil o piesă de joc (un pion) pe care o poate deplasa de-a lungul acestui drum. Daţi pe rând cu zarul, iar fiecare jucător își mișcă piesa de joc atâtea spaţii reprezentate de cardurile cu alfabet cât arată zarul și trebuie să spună litera pe care aterizează. Dacă nu poate spune corect, merge înapoi cu două spații. Primul care traversează linia de sosire câștigă! Este un joc excelent şi pentru exersarea numerelor.

Poţi încerca aceste jocuri minunate împreună cu copiii tăi folosind cardurile educative cu litere de pe lalahug.ro

Related posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.